"Възстановителната хирургия е специалност, която не може да бъде овладяна от начинаещия лекар без достатъчно предварителна подготовка по обща хирургия. Тя е специалност в специалността на оформени вече хирурзи”

Никола Недков, 1956г.

 

Д-р Веселин В. Молов

     

Още с първите си стъпки в хирургията д-р В.Молов се насочва към пластичната и естетична хирургия.

През 2002г. предлага нов модел за операция при рак на гърдата – естетично премоделиране на гърдата, отстраняване на тумора и оформяне на нова гърда, чиста от тумор. Тогава е само на 31 години.

Въвежда в България този модел две години след като той е въведен в Англия.

Днес много от онколозите признават усилията, необходими за разчупване на консервативната система, която не е в услуга на пациента!

В продължение на осем години работи голяма пластична и реконструктивна хирургия след изгаряния, тумори и последствията от тях. С принципна колегиалност винаги избира страната на пациента, независимо от конюнктурните състояния в системата.

От 2005г. съчетава практиката си по естетична, пластична и реконструктивна хирургия в държавни болници като УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив и „Пирогов“ – София и в частни здравни заведения.

От 2016г. изцяло насочва практиката си към едни от най-престижните частни заведения в България.

През 2017г. организира свой клиничен проект – „Инвела клиник“ – един от най-иновативните и динамично развиващи се проекти в областта на естетичната, пластична и реконструктивна хирургия в България!

В много тесни и приятелски отношения с редица световни и родни естетични, пластични и реконструктивни хирурзи в една мисия под мотото „Красотата е хармония!“

Участник в над 40 научни публикации в наши и международни списания.

Над 90 вида естетични операции, над 8000 оперирани пациенти, 80% иновативни и най-съвременни техники. Преминал през всички стъпала на хирургичната практика!

Понастоящем д-р Веселин Молов е секретар на Българското хирургично дружество – секция Пловдив.