Естетична хирургия на лице

Естетични операции на брадичката

chin001

Брадичката е много съществен елемент в общата естетика на лицето, но особенно важна за определяне на профила! Тя дава онази дължина на линията на долната челюст, която дооформя един елегантен профил. Поставя брадичката в баланс с носа, шията и челото.  

Красотата е хармония!

Моделирането на брадичката се нарича гениопластика. Оформянето и  е ключов елемент от т.нар. профилопластика – създаване на естетически удовлетворителен профил.

 

Един малко обсъждан факт е участието на естетичното уголемяване на брадичката в подмладяването на зоните около устата и шията, както и на част от лицето.

   

Естетичните операции на брадичката често са търсени от мъже. Това е така, защото с тяхна помощ се постига по-мъжествено излъчване – създаване на една по-квадрантна челюст – целенасочено търсен ефект!

 

 

Увеличаването на брадичката при жените има съвсем други цели – създаване на хармоничен баланс на лицето, подмладяващ ефект върху шията или подкрепа за един фейслифт. Затова тази операция често се комбинира с други естетични операции на лицето.

 

И изобщо – хубаво е когато виждаш, че хирургията подобрява естетиката и красотата на жената и засилва мъжествеността на мъжа!

 

 

Някои от вродените заболявания имат директно отражение върху лицевия израз и особенно профила на лицето. В такъв случай едни от възможните варианти на лечение са уголемяването или намаляването на брадичката!

 

Самата операция за уголемяване може да се осъществи със собствени тъкани или с импланти. Варианта на намаляване на брадичката се изпълнява с конкретна резекционна техника! 

Въпрос на индивидуална преценка!