Естетична хирургия на тяло

Липофилинг

image001

Всичко ново е добре забравеното старо!

Да, ама не!

Специално за липофилинга е повече за "Да" и много по-малко за "Не"!

Първото използване на мастна тъкан за корекция, която според съвременните разбирания е естетична, е станало още през 1893г. – изглаждане на цикатрикс. Но нито идеята за красота някога ще бъде демоде, нито стремежът към естетически изживян живот ще бъде утопия! Независимо от днешното време!

Популярен днес, липофилингът през 1910 г. е бил известен като "мастна трансплантация" и по същество е такава! Но тогава – през 1910 г. той вече се използва за естетичната промяна на лицето – увеличаване на скули и бузи! image003
image004

През Втората световна война липофилингът е част от "военната дегизировка" – в лицата на шпионите от Американската и Английска армии било инжектирано допълнително количесто мастна тъкан, за да не бъдат разпознавани от нацистите. 

В мирните следвоенни години мастната тъкан става инструмент за заличаване и коригиране на пораженията на лицето от военните травми. В интерес на истината – всички методи на пластичната хирургия са използвани....

В последните години естетичната хирургия "прегърна" мастната тъкан и това никак не е случайно, но дали не става дума за връщане назад в медицината?

Да, ама не!

Днес повече знаем за биологията на мастната тъкан, за методите на поведение към нея – откъде и как да вземем и как да я подготвим за успешна трансплантация! Днес новите технологии ни дават инструменти, с който да го направим по-елегантно! Днес липофилингът е един рафиниран метод за реално склуптуриране на тялото.

image005
image006

Липофилингът често се сравнява с филърите за промяна в някои от най-желаните зони за естетично премоделиране. И спрямо тях той има неоспорим коз – той е своя тъкан за организма и това е плюс с хиляди причини!
Когато говорим за липосклуптуриране много сравнима асоциация е тази тази на ефекта от другите биологични материали – също собствени за организма тъкани, но с други характеристики. Някои от тях неоснователно са пренебрегвани и подценявани, но те и до днес имат много хубав ефект! В естетичната хирургия те не са "допускани" повече поради прекомерни страхове, а не толкова поради резултатите, които се получават с тях!

Но разговора е наистина дълъг!

Целият свят говори за липофилинга, а всички прилагащи го – за Coleman! Това е така, защото той така детайлизира техническите елементи, че вече метода се определя като "метод без травма".

Целият свят приема предложената от Coleman и като термин и като техника "liposttructure". В крайния си резултат тя създава в тъканите триизмерна структура, която е в основата на премоделирането. В последните години се появиха нови съобщения, в които е променено поведението спрямо мастната тъкан в някои от етапите на операцията по Coleman!

image007
 image008 Едно от многото "прогресивни" качества на мастната тъкан е това, че въведена в организма тя има свое по-нататъшно развитие в него – променя се – част от нея се замества, но винаги с позната на организма тъкан!